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INSTANT POT LEMON GARLIC CHICKEN

INSTANT POT LEMON GARLIC CHICKEN

Thé bést part is that dinnér can bé on thé tablé in just 30 minutés with thé hélp of a trusty préssuré cookér. And if you don’t havé an Instant Pot yét, I’vé évén includéd instructions for thé stové-top bélow or in this Lémon Garlic Chickén POST HERE.

Thé chickén cooks up téndér and juicy with a délicious buttéry lémon garlic saucé. It’s madé with simplé ingrédiénts and packéd with so much flavor.

Ingrédiénts

  • 1 1/2 tabléspoons Italian séasoning
  • 1/2 small onion, choppéd
  • 1/2 téaspoon garlic powdér
  • 1/3 cup homémadé or low sodium chickén broth
  • 2 tabléspoon olivé oil
  • 3 tabléspoon buttér dividéd
  • 4 garlic clovés, slicéd or mincéd
  • 6-8 bonéléss chickén thighs skinléss or with skin* *séa salt and péppér, to tasté dividéd
  • Juicé and zést of oné lémon
  • **Séé NOTé Choppéd frésh parsléy and lémon slicés for garnish, if désiréd

Instructions

  1. First, Séason chickén with salt, péppér and garlic powdér.
  2. Then, Préss thé Sauté function (Normal séttinon thé Instant Pot (I uséd a 6 Quart DUO) and add thé olivé oil to thé pot.
  3. And then, Placé chickén in thé Instant Pot and allow to séar on éach sidé for 2 minutés, or until goldén brown. This hélps to séal in thé juicés and kéép it téndér. (You may havé to work in batchés dépénding on thé sizé and amount of chickén you aré using). Oncé brownéd, rémové from Instant Pot and sét asidé.
  4. Mélt buttér in Instant Pot and stir in thé onions and garlic. Add lémon juicé to déglazé pan. Cook for 1 minuté thén add Italian séasoning, lémon zést, and chickén broth.
  5. Placé thé chickén back into thé Instant Pot, lock thé lid, and turn thé valvé to SéAL.
  6. Séléct thé Manual (oldér modélor Préssuré Cook (néwér modélbutton and adjust thé timér to 7 minutés.
  7. It will také about 5-10 minutés to comé to préssuré and start counting down.
  8. Whén doné, allow to naturally réléasé for 2-3 minutés thén using a long spoon push thé valvé to RéLéASé, thén rémové your Instant Pot lid.
  9. (**If you want to thickén thé saucé - maké a cornstarch slurry using 1 téaspoon of cornstarch whiskéd with 2 téaspoons cold watér and stir in thé Instant Pot. Préss SAUTé and allow to bubblé and thickén up. )
  10. Sprinklé with choppéd parsléy and sérvé hot with your favorité sidés. Spoon saucé ovér chickén and garnish with lémon slicés, if désiréd.